Meny

Hva informasjonskapsler er og hvordan vi bruker dem


En informasjonskapsel er en liten fil med bokstaver og tall som lagres på enheten når du besøker et nettsted, og som inneholder informasjon som overføres til datamaskinen din. Denne informasjonen sendes tilbake til nettstedet ved alle senere besøk, eller til et annet nettsted som gjenkjenner den aktuelle informasjonskapselen.


Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for å skille enheten din fra enhetene til andre besøkende. Dette hjelper oss å gi deg en bedre nettopplevelse, ved for eksempel å huske preferansene dine. Det gir oss også muligheten til å forbedre nettstedet vårt, ved for eksempel å måle besøkene på nettstedet og ved å sørge for at de besøkende enkelt finner det de leter etter.


Vi bruker også informasjonskapsler for andre formål, inkludert:


•    for å huske den besøkendes preferanser, som skriftstørrelse, språkvalg eller område
•    for å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet vårt, for eksempel hvilke sider som besøkes og besøkets varighet.


Vi kommer også til å bruke informasjonskapsler der de er nødvendige for å gi deg en tjeneste som du har etterspurt, for eksempel slik at du får tilgang til sikre områder på nettstedet vårt. Enkelte av informasjonskapslene vi bruker er avgjørende for at enkelte deler av nettstedet vårt skal fungere. Det kan hende du må slette og blokkere alle informasjonskapslene fra dette nettstedet, men det kan føre til at deler av nettstedet ikke fungerer som det skal.


Du finner mer informasjon om informasjonskapslene som brukes på Certas Energy Fuels AS/Esso Energi sine nettsteder og formålene de brukes for i tabellen nedenfor.


Samtykke til informasjonskapsler


I Norge krever loven at du samtykker til at det plasseres informasjonskapsler på datamaskinen din. Du kan samtykke til nedlastingen av informasjonskapsler til din enhet på en av to måter (avhengig av nettsiden): Enten ved å huke av for «aksepter informasjonskapler fra denne websiden» og deretter klikke «Bekreft» i den dedikerte informasjonsfanen, eller ved å fortsette bruken av nettsiden etter at du via en informasjonsfane har fått beskjed om at videre bruk innebærer et samtykke til nedlasting. I begge tilfeller kan du ombestemme deg når du måtte ønske det ved å avbryte (se mer informasjon nedenfor).


Tidligere besøk på Certas Energy Fuels AS/Esso Energi sine nettsteder


Hvis du tidligere har besøkt vårt nettsted, er det sannsynlig at det ble plassert informasjonskapsler på datamaskinen din under dette besøket. Informasjonskapslene som ble plassert på datamaskinen din tidligere vil være lignende eller de samme som informasjonskapslene som er listet i tabellen nedenfor, og vi bruker dem for lignende eller samme formål.


Hvis du vil slette informasjonskapsler som har blitt plassert på datamaskinen din tidligere, følger du instruksjonene i delen “Velge bort informasjonskapsler.”


Velge bort informasjonskapsler


Du kan når som helst slette og blokkere alle informasjonskapsler fra dette nettstedet. Du kan slette informasjonskapsler i de fleste nettlesere, og du skal kunne blokkere informasjonskapsler ved å aktivere funksjonen på nettleseren din som tillater deg å avslå innstillingen av noen eller alle informasjonskapsler. Hvis du lurer på hvordan du gjør dette, kan du se ”Hjelp”-skjermen i nettleseren din eller datamaskinens brukerhåndbok.


Dersom du ønsker å finne ut mer om informasjonskapsler, samt se hvilke informasjonskapsler som har blitt innstilt og hvordan du administrerer og sletter dem, kan du gå til www.allaboutcookies.org.

 

Informasjonskapsler som brukes på dette nettsted

 

Navn på informasjonskapsel Nødvendighet     Funksjonalitet     Utløpstid
_utma, _utmb, _utmc, _utmz, _utmt Statistisk rapportering Google Analytics – Sporer bruken av nettstedet og anonym brukerinformasjon Utgår etter 13 måneder
cb-enabled Ytelse Sporer brukere som har samtykket i erklæringen om informasjonskapsler Utløper etter 1 år
essoenergi.no-Anonymous-Lang Ytelse Språkpreferanse Utløper etter 1 måned